Portretten die met je praten

Weg met die tekst-beeld-apartheid. Als ervaren portretfotograaf neem ik voor interviews en reportages behalve mijn laptop steeds vaker ook mijn rolkoffer met fotoapparatuur mee. Dat gouden duo letter & licht houdt nooit op mij te verbazen. 


Slices of life

Voor wie geduld heeft en wil zien in plaats van kijken, openbaren zich elke dag wonderen.


Fotobio

Ik ben behalve schrijver en schrijfcoach ook professioneel portretfotograaf. Schrijven met licht heb ik ondergebracht bij De Mooilichterij, onderdeel van De Kopijmeester. De Mooilichterij verzorgt portretten (studio en op locatie) als stand alone opdracht, of als onderdeel van bijvoorbeeld een interview, biografie of jaarverslag.

 

Als zelfopgeleid fotograaf heb ik goed proberen te kijken naar de wereld door de ogen en lens van mijn grote voorbeelden in de (portret)fotografie: Stephan Vanfleteren op de eerste plaats, maar ook Koos Breukel, Merlijn Doomernik, en altijd een vleugje Elliott Erwitt - allen staande op de schouders van Cartier Bresson uiteraard. In 2012 verscheen het samen met mijn goede vriend, de in 2015 overleden schrijver Karel Hubert, gemaakte fototekstboek 'Het Wachten', gevolgd door 'Polder', 'Oude auto's, nieuwe liefde', 'Lost & Found', 'Sprekende beelden' , 'Straatwijs', 'Mokum', 'De Lichtjaren', 'Alt Image', 'Lost & Found' en 'Second life'. Een selectie van mijn werk werd o.a.  tentoongesteld in kunstgalerie 'Keizer Karel' in Maastricht en in 'De Ontmoetingskerk' in Nijmegen. 


'Ik heb meerdere keren met fotograaf Edwin Venema mogen werken. Zijn portretten zijn naar mijn bescheiden mening van uitzonderlijke diepte, met een duidelijke handtekening van medeleven en duidelijkheid. Zijn talent is ook zichtbaar op andere gebieden, zoals in zijn landschapsfoto's.

Edwin is perfect in staat om briefings te vertalen naar foto's die zowel de wensen van zijn klanten dienen als zijn eigen visie. Een zeldzaam talent dat schoonheid in ons leven brengt. '

 

 

 

Bas Rutgers MA MSc is eigenaar en manager van CCWorks en ColourfulDreams; voormalig Corporate Director Marketing & Communications van bedrijven zoals Nuon, Vopak, Vedior, NS en Nationale-Nederlanden.