Filantropie is zeg maar mijn ding

Ik banjer al meer dan vijftien jaar rond tot in alle uithoeken van het door mij zelf benoemde Land van Goed Doen: de Nederlandse filantropie, goed voor zes miljard euro geefgeld jaarlijks. Ik deed dat bijna veertien jaar als hoofdredacteur van Stichting Lenthe's opinieplatform De Dikke Blauwe, waarvan een aantal jaren samen met goede vriend Charles Groenhuijsen. Tegenwoordig ben ik als onafhankelijk columnist verbonden aan De Dikke Blauwe en maken steeds meer organisaties, zoals goede doelen en vermogensfondsen, gebruik van mijn kennis en netwerk voor hun interne en externe communicatie.


Boeken

Vijf onbeschoft dikke jaarboeken produceerde ik voor Stichting Lenthe: 'De Dikke Blauwe' groeide snel uit tot filantropiebijbel voor zowel gevers als besteders van goed geld.

Artikelen & interviews

Ik schreef intussen meer dan 750 artikelen over filantropie: achtergrondverhalen, analyses en interviews.

Meer >>>

Commentaren & columns

Kort, kruidig en pregnant: zo schrijf ik mijn columns en commentaren het liefste op.

 

Meer >>>Edwin Venema is journalist/publicist maar voelt als een collega. Zijn bijdragen aan de zich ontwikkelende sector filantropie stijgen veruit boven wat je van een journalist zou verwachten. Venema’s werk is altijd “fact-based” , hij is goed geïnformeerd, geeft goede analyses en ontpopt zich vele malen als partner in discussies. Zijn achtergrond als universiteit-neerlandicus maken zijn pennenvruchten een lust om te lezen.

 

Theo Schuyt 

Hoogleraar Filantropische Studies VU Amsterdam

Buitengewoon Hoogleraar Filantropie en Sociale Innovatie Universiteit Maastricht       

 

                            (De Mooilichterij)