Filantropie is zeg maar mijn ding

Ik banjer al meer dan achttien jaar rond tot in alle uithoeken van het door mij zelf benoemde Land van Goed Doen: de Nederlandse filantropie, goed voor zes miljard euro geefgeld jaarlijks. Ik deed dat bijna veertien jaar als hoofdredacteur van Stichting Lenthe's opinieplatform De Dikke Blauwe, waarvan een aantal jaren samen met goede vriend Charles Groenhuijsen. Tegenwoordig ben ik als onafhankelijk columnist verbonden aan De Dikke Blauwe en maken steeds meer organisaties, zoals goede doelen en vermogensfondsen, gebruik van mijn kennis en netwerk voor hun interne en externe communicatie.


De Noaber Foundation 'Geboekt' door De Kopijmeester in 300 pagina's

Briefing: schrijf in 9 maanden een boek over ontstaan en ontwikkeling van een van de leukste en ondernemendste filantropiefondsen van Nederland en wijde omtrek. Debriefing: ok!

 

Oplevering januari 2021: ‘Geboekt! 20 jaar bouwen aan modern noaberschap’. Een ervaringsboek van 300 pagina’s over ‘the coming of age’ van de Noaber Foundation en Eleven Floawers Foundation van de familie Baan. ISBN 978-90-811181-0-1. Art direction: Jan den Ouden. Projectleider: Wim Post. Auteur & fotograaf: De Kopijmeester.

Noaber: innovatieve filantropiepionier op het gebied van doneren & investeren. En nu ook in het vastleggen daarvan voor iedereen die met zijn fonds een deuk in de maatschappelijke boterberg wil slaan. Opschrijven is ook impact. Idee? Bel me: 0622526102.


Edwin Venema is journalist/publicist maar voelt als een collega. Zijn bijdragen aan de zich ontwikkelende sector filantropie stijgen veruit boven wat je van een journalist en filantropiepublicist zou verwachten. Venema’s werk is altijd “fact-based” , hij is goed geïnformeerd, geeft goede analyses en ontpopt zich vele malen als partner in discussies. Zijn achtergrond als cum laude-neerlandicus maken zijn pennenvruchten een lust om te lezen.

 

Theo Schuyt 

Hoogleraar Filantropische Studies VU Amsterdam

Buitengewoon Hoogleraar Filantropie en Sociale Innovatie Universiteit Maastricht       

 

                            (De Mooilichterij)


Boeken

Naast het recente boek voor Naober Foundation, produceerde ik de afgelopen jaren o.a. vijf onbeschoft dikke jaarboeken voor Stichting Lenthe: 'De Dikke Blauwe' groeide snel uit tot filantropiebijbel voor zowel gevers als besteders van goed geld.

Artikelen & interviews

Ik schreef intussen een kleine duizend artikelen over filantropie: achtergrondverhalen, analyses en interviews.

Meer >>>

Commentaren & columns

Kool of geit. Kort, kruidig en pregnant: zo schrijf ik mijn columns en commentaren het liefste op.

 

Meer >>>